Monday, July 27, 2015

Web hosting Malaysia reviews 1: Sempoi Hosting
 Post ini adalah kesinabungan post Pengalaman menggunakan web hosting company Malaysia.


Kami baru sahaja menjadi pelanggan kepada Sempoi Hosting , bermula awal tahun ini. Pada asalnya, kami memilih untuk mengambil pakej web hosting antarabangsa (USA) iaitu hosgator. Hosting diperlukan bagi projek SGO V.2 . Walau bagaimanapun, niat tersebut ternbantut dek kerana proses verification yang agak leceh daripada hosgator.

Atas dasar tidak mahu memeningkan kepala dan tidak mahu niat tertangguh, kami terus menyambar pakej web hosting Malaysian, daripada Sempoi Hosting. Kami memilih untuk mengambil pakej "Shared Hosting - eXtra".

Alhamdulillah, proses upload dan install SGO V.2 berjalan lancar tanpa sebarang masalah.

Setakat ini, kami tidak mengalami sebarang masalah. Pernah kami menghubungi support service mereka, dan sesungguhnya tidak mengecewakan. Persoalan kami berjawab dalam tempoh masa yang agak pantas.

Walau bagaimanapun, kami belum membuat pemantauan daipada segi downtime error. Jadi, tiada testimoni yang dapat kami berikan dari sudut ini.


Selain itu, pakej-pakej yang ditawar amat berpatutan, bermula serendah RM9.00 setahun. Quote daripada website Sempoi Hosting:


  •     Pakej & Harga Fleksibel
  •     Sokongan Pantas 24/7
  •     Backup Data Harian
  •     Beroperasi Sejak 2005

Jadi, apa tunggu lagi? Jika masih mencari syarikat web hosting sites dari Malaysia, kami tidak ragu untuk recommend Sempoi Hosting.
web hosting reviews 2012

best hosting company in malaysia

hosting company reviews

best web hosting reviews

web hosting comparison

top web hosting companies

hosting sites

web hosting stuff
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...