Sunday, August 9, 2015

Tips lulus temuduga kerja kerajaan


Klik sini -----  Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan (panduan evergreen sejak tahun 2009)


Assalamualaikum wbt. dan salam sejahtera kepada semua pembaca dan pengunjung blog ini.Berdasarkan statistik yang dikeluarkan pada tahun 2014 oleh Setiausaha Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA); Datuk Ramli Juhari, hampir 2.5 juta permohonan kerja telah diterima untuk menyertai perkhidmatan awam.

Permohonan ini untuk mengisi jangkaan 80,000 kekosongan jawatan dalam sektor awam yang jelas menunjukkan persaingan yang sangat kompetitif di kalangan pemohon untuk memilih berkhidmat dalam perkhidmatan awam. 
Sila lihat senarai Kerja kosong kerajaan - jawatan hangat dan panduan

Ramai graduan mengimpikan jawatan kerja di dalam sektor kerajaan. Kelebihan dan kemudahan dalam pelbagai segi menguatkan tekad setiap calon agar dapat diserap ke dalam jawatan kerja kerajaan.

Dalam era kini yang sangat mencabar, terdapat lambakan graduan universiti tempatan dan luar negara. Percayalah keputusan CGPA flying colors bukanlah jaminan untuk mendapat tiket pekerjaan. Terlalu ramai saingan dan terlalu ramai yang berkaliber. Masing-masing pandai, namun hanya yang terpilih sahaja berjaya mendapatkan tempat pekerjaan.


Sila lihat 10 cara jana pendapatan dari rumah.

Apa yang membezakan antara seorang calon yang gagal mendapat kerja berbanding yang berjaya? Apa yang dicari dan diambil kira oleh panel temuduga dalam ratusan, malah ribuan calon temuduga kerja kerajaan yang hadir?

Berguru dan mendapatkan tips daripada yang arif, 1000 kali lebih bermakna, berbanding try and error. Usahlah mengambil risiko untuk kesekian kalinya tanpa merujuk kepada panduan seorang yang berpengalaman dan berpengetahuan dalam bidangnya.

Di sini, kami kongsikan ebook panduan "Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan dengan mudah", yang ditulis oleh Jud Jamil yang berkhidmat sebagai Ketua Unit Sumber Manusia di salah sebuah agensi kerajaan sejak 7 tahun lalu.Beliau terlibat secara langsung dalam proses temuduga jawatan kosong  serta kerap menjadi panel temuduga. Selain itu, beliau juga mempunyai kelulusan dalam Ijazah Pengurusan Sumber Manusia, Universiti Utara Malaysia .


*Klik sini untuk dapatkan panduan Rahsia Bijak temuduga. Ketahui tips-tips dan panduan bagaimana untuk menghadapi temuduga dengan bijak dan bergaya.

*Strategi alternatif mendapatkan kerja kerajaan tanpa melalui SPA. Satu perkongsian menarik dan jarang diperkata. Juga tidak ramai yang mengetahui peluang untuk menjawat kerja kerajaan tanpa perlu melalui SPA.
Carian katakunci keywords berkaitan temuduga kerja kerajaan:

tips interview spa, tips temuduga spa penolong pustakawan, tips temuduga spa pembantu tadbir, tips temuduga spa separa perubatan, tips temuduga spa pembantu setiausaha pejabat, tips temuduga spa penolong penguasa kastam, tips temuduga spa pembantu setiausaha pejabat n17, tips temuduga spa jurutera mekanikal, tips temuduga kerajaan, petua temuduga kerajaan, dasar kerajaan, cara hadiri temuduga, tip temuduga kerajaan 2014, soalan temuduga kerajaan pembantu tadbir, soalan temuduga kerajaan n17, soalan temuduga kerajaan penolong pegawai tadbir, tips lulus temuduga latihan pembantu kesihatan awam, tips lulus temuduga spa separa perubatan, tips lulus temuduga penguasa kastam, tips lulus temuduga kastam, tip temuduga spa, cara lulus temuduga jururawat, lulus temuduga penguasa kastam w41, lulus temuduga kerja kerajaan,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...