Monday, April 16, 2012

Beli borong tudung, selendang, blouse, baju kurung
Kini, semakin ramai yang mengusahakan perniagaan berkonsep busana muslimah. Tak kira butik yang dijalankan secara maya (online) mahupun nyata di premis-premis dalam kawasan bandar dan pekan.

Dari segi persaingan, dan juga perkembangan saiz bisnes, semua ini menampakkan peningkatan yang baik kepada menjana ekonomi negara.

Bila sesebuah perniagaan itu mula berkembang, si empunya atau 'tokey' mula berkira-kira untuk mengambil sendiri bekalan brorong (wholesale) secara terus (direct). Biasanya, negara China menjadi tumpuan segala jenis produk. Di sana segala jenis produk boleh didapati, daripada pakaian, barangan electronik, mesin-mesin (machinery) hatta segala jenis frame bingkai ayat-ayat khat dan juga cermin muka.
Namun, kadang kala ada beberapa masalah akan kita tempuhi, terutama bila berurusan dengan soal pengakutan kontena atau penghantaran barangan yang dipesan untuk ke Malaysia. Masalah lain mungkin wujud bila kita meminta belian secara pukal dan borong, di mana harga dan quantiti menjadi lain daripada biasa.

Mungkin mereka yang sudah berpengalaman luas tidak mempunyai masalah. Tapi apa pula nasib bagi yang baru mula menceburkan diri untuk mengimport barangan dari China?

 Apa kata kita belajar bahasa Mandarin (bahasa Cina) dan kuasinya dalam masa seawal 7 hari! Jadi, melaburlah sedikit untuk belajar bahasa Cina bagi memudahkan segala urusan import eksport kelak. Klik banner yang tertera dan pertimbangan peluang yang ada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...