Sunday, October 12, 2008

117 Idea Bisnes luar biasaKetahui Bagaimana Ramai Usahawan Berjaya Di Seluruh Dunia Menggunakan Idea-Idea Mereka Yang Unik, Kreatif, Luar Biasa & Lain Dari Yang Lain Sebagai Formula Kejayaan Bisnes Mereka!
Dan Lebih Hebat Lagi... Bagaimana Anda Juga Boleh Berjaya Seperti Mereka!


Anda dalam dilema kerana...
  • Anda minat bisnes, tapi langsung tiada idea? atau
  • Anda dah ada idea bisnes , tapi tak pasti bagaimana nak ‘develop' idea anda itu agar lebih mantap untuk menembusi pasaran, atau
  • Anda dah ada ‘target market', tapi tak pasti jenis produk atau perkhidmatan yang boleh ditawarkan!, atau
  • Bisnes anda merosot. Buntu menghadapi persaingan? Tak tahu bagaimana hendak meningkatkan keuntungan?

Jangan Bimbang! Kini anda sudah menemui penyelesaiannya!

"Dalam hidup ini, ada ketikanya kita
harus melihat kehidupan dari perspektif
yang berbeza..."

Dari Meja SOHO Tazilan Ibrahim

Saujana Puchong, Selangor.


Salam Sejahtera,

Setiap bisnes yang berjaya dan berdaya maju bermula dari sebuah idea yang hebat. Tanpa idea bisnes yang mantap, sukar untuk bertahan lama dan bersaing dengan orang lain; apatah lagi untuk mendapatkan keuntungan!

Dilema yang selalu kita dengar… Nak bisnes apa? Nak jual apa? Kat mana? Boleh laku, ke? Alah, bisnes tu dah ramai orang buat dah …dan 1001 lagi alasan yang membantutkan semangat orang kita untuk menceburi bidang bisnes. Adakah anda salah seorang daripadanya?


Begitu juga kisahnya bagi anda yang mengalami kemerosotan dalam bisnes yang sedang anda jalankan. Apakah daya dan usaha anda untuk menghadapi persaingan yang kian sengit? Adakah anda mengalah dan berserah pada takdir semata-mata?

Tentu anda sedar fenomena ini berlaku saban hari di sekeliling kita. Tidak kira apa jenis perniagaan yang dijalankan…besar atau kecil, bisnes juta-juta ataupun hanya bisnes di pasar malam, bisnes restoran ataupun bisnes nasi lemak di tepi jalan; anda tetap akan menghadapi masalah yang serupa SELAGI anda berfikiran cara lama, menjalankan bisnes dengan cara konvensional ataupun secara ikut-ikutan!

Jadi, bagaimanakah caranya? Rahsianya ialah…
Jadikan bisnes anda berbeza, unik, lain dari yang lain dan luar biasa!

Salam bisnes!
Mohamad Tazilan Hj.Ibrahim


Keterangan lanjut, klik banner dibawah!
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...