Saturday, March 5, 2016

Koleksi fesyen pakaian pejabat wanita muslimah

http://muhasabahtrading.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=6_68&products_id=589 



Alhamdulillah, akhirnya kami mula berjaya untuk muat naik koleksi fesyen baju blouse untuk digayakan ke pejabat. Baju blouse ini direka dengan gabungan 2 lapisan kain yang bercantum. Bahagian dalam tidak labuh manakala lapisan luar labuh hampir mencecah lutut.

Mempunyai variasi warna-warna terang dan juga lembut, iaitu warna merah menyala, pink, hijau lembut, biru, biru navy dan peach. Percuma accessories kolar baju.

Harganya hanyalah RM69, dengan pos percuma ke seluruh Malaysia, termasuk Sabah dan Sarawak. Untuk membeli, sila klik pada gambar-gambar berikut, dan ikuti proses seterusnya.


http://muhasabahtrading.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=6_68&products_id=590

http://muhasabahtrading.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=6_68&products_id=591








http://muhasabahtrading.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=6_68&products_id=594






related searches:

pakaian pejabat wanita
pakaian pejabat wanita muslimah
pakaian sesuai ke pejabat
koleksi pakaian pejabat wanita
fesyen ke pejabat
kemeja wanita ke pejabat

Resepi rendang ayam pressure cooker Noxxa

Perkongsian resepi rendang ayam pc pressure cooker Noxxa, credit kepada ckk. Semoga kita semua beroleh manfaat.



Wednesday, March 2, 2016

Resepi aiskrim simple dan praktikal


http://www.muhasabahtrading.com/BisnesAiskrim


Resepi ni memang power, sebab bahan-bahan yang diperlukan biasanya memang ada di rumah (kecuali ovalet). Memang senang dan cepat. Semoga anda mendapat manfaat.


1 tin susu cair
1/4 tin susu pekat (boleh lebihkan jika anda suka manais-manis lemak berkerim)
1 biji telur
1 sudu esen vanilla
2 sudu besar ovalett
1 sudu perisa (boleh tukar kepada perisa asli, serbuk koko / isi durian dsb)


Cara-cara:

Masukkan semua bahan dalam mangkuk.
Pukul dengan menggunakan mixer (boleh guna pemukul tangan jika tiada mixer).
Pukul lebih kurang 15 minit, hingga bancuhan menjadi kembang dan ringan.
Masukkan dalam bekas dan bekukan (tak perlu pukul 2 kali).

Senang dan mudah bukan? Walau bagaimanapun, resepi aiskrim di atas, lebih sesuai kepada makan sendiri atau sajian kepada tetamu berskala kecil. Ada satu resepi dengan teknik yang lagi power dan sesuai untuk bisnes komersil. Resepi dan tips bisnes aiskrim ini sememangnya sangat mantap dan tidak ramai yang sedar dan tahu kuasa menjual yang diajar. Senang-senang untuk dapatkan jualan 4 angka hanya dengan aiskrim yang berniali RM1 secalung (kon).

Mungkin ramai yang tertanya, kenapa kalau boleh dapat 4 angka, rahsia ni nak didedahkan?

Senang sahaja jawapannya, rezeki itu milik Allah, dan bukan semua rezeki itu kita boleh bolot. Lagipun rahsia yang didedahkannya agak mustahil untuk menjejaskan periuk rezeki penulis ebook rahsia Aiskrim ini. Lebih-lebih lagi jika dipisahkan dengan jarak geografi yang jauh.

Sebagai contoh paling mudah, biasakah kita melihat bisnes used car yang teletak bersebelahan dan berdekatan antara satu sama lain? Jadi, faham bukan? Rezeki ada di mana-mana dan Allah jua yang mengizinkannya, samada ia milik kita atau orang lain.



Sunday, February 14, 2016

Koleksi selendang pashmina burberry shawl throw blanket cream





Berita baik buat para penggemar pashmina burberry pattern shawl (corak kotak-kotak). Kami telah menambah stok untuk warna original burberry, dark cream (khaki). RM19 untuk sehelai. Free pos dalam Malaysia.

Untuk belian harga borong, minimum 10 helai x RM12, free pos dalam Malaysia (sila whatsapp 013-765 9294) untuk beli harga borong.

Sila klik > > > sini untuk membeli selendang pashmina burberry

Tuesday, November 10, 2015

Resepi roti sarang lebah


Bahan-bahan roti
300 gram tepung roti atau tepung high protein atau tepung superfine
200 gram tepung gandum
2 sudu besar susu tepung atau skim milk
2 sudu besar madu (diana tak letak pun)
1 biji telur
250 ml susu segar
6 gram yis
40 gram gula
40 gram butter
1 sudu kecil baking powder
2 sudu besar plain yogurt


Cara
  • Selepas 1 jam 1/2 menguli dengan Bread Maker atau selepas 40 minit di perap doh tersebut,  tumbuk-tumbukkan doh bagi mengeluarkan angin. Kemudian bahagikan doh kepada beberapa bahagian kecil, lebih kurang 40 gm setiap satu, bulat-bulatkan, susun doh di dalam loyang yang telah di sapukan sedikit butter. Susun dalam loyang hingga habis. Adunan ni agak banyak jika guna loyang 8 inc boleh dapat 2 loyang.
  • Kemudian tutup atasnya dengan kain dan perap semula.
  • Biarkan sehingga doh naik dua kali ganda. Masa yang diperlukan lebih kurang 40 minit.
  • Selepas 40 minit, doh akan naik 2 kali ganda.
  • Sediakan glis telur iaitu campurkan 1 biji telur dengan 1 sudu besar susu segar dan kocok sebentar.
  • Gliss permukaan bun dengan bancuhan telur, taburkan kuaci hijau, kuaci putih atau badam dan bijan hitam di atasnya.  Sapukan sekali lagi atas nye dengan egg wash supaya semua bahan topping melekat di atas doh,
  • Akhir sekali  bakar pada suhu 180C selama 20 minit atau sehingga permukaan bun perang. Setelah bun di angkat, terus gliss permukaan buns dengan butter atau marjerin, supaya permukaan bun berkilat.

Sos karemal
1/2 cawam gula perang
1/2 cawan krim atau tick cream atau fresh cream
1/2 cawan susu segar
secubit garam
1 sudu teh esen vanilla
2 sudu besar butter


Penafian: Gambar dan resepi kami dapati melalui group masak-masak telegram. Sekiranya anda yakin ia diambil daripada blog anda, hubungi kami untuk pemberian kredit.

Friday, November 6, 2015

Tips mengukus dan steam periuk ajaib Noxxa pressure cooker



Hari ini kami nak kongsikan tips mengukus menggunakan periuk  tekanan Noxxa, yang kami dapat melalui group telegram.

Semoga perkongsian ini dapat menambah ilmu memasak masing-masing. Tips ini juga mungkin membolehkan kita dapat mengolah koleksi reseepi Noxxa mengikut kreativiti masing-masing.

Friday, October 30, 2015

Rossmax Blood Pressure Arm Monitor


Device untuk memantau tekanan darah yang boleh kita lakukan sendiri di rumah. Sesuai untuk sesiapa yang berisiko menghidap darah tinggi, ibu mengandung, mahu pun sekadar untuk memastikan tekanan darah terkawal setiap hari.

Amat mudah untuk diguna, hanya balut di lengan, sama seperti yang selalu diguna oleh doktor dan pembantu perubatan di hospital serta klinik.

Didatangkan dengan fungsi bercakap, pengesan pergerakan, pengesan denyutan jantung tidak tetap, penunjuk risiko hipertensi dan 90 set bacaan memori dengan purata 3 bacaan yang lalu. 

Berjenama Rossmax, menggunakan teknologi kabur sebenar (menentukan tekanan kaf yang ideal berdasarkan tekanan darah sistolik dan saiz lengan). Teknologi ini menghapuskan ketidakselesaan pada lengan akibat seting pengembungan tinggi yang tidak perlu dan juga mengelakkan bacaan yang tidak tepat disebabkan oleh paras pengembungan kaf yang salah. Rossmax Blood Pressure Arm Monitor ini mempunyai warranti 5 tahun.



Wednesday, October 28, 2015

Resepi Nasi Arab Kabsa - pressure cooker Noxxa

credit image www.iresepi.net

Nasi Arab Kabsa Noxxa

Nasi Arab  Kabsah Periuk pressure cooker Noxxa - (rempah Durra)

NASI ARAB
Bahan-bahan:
2 sudu besar minyak sapi
1 bawang besar holland - potong dadu
1 biji tomato
2 sudubesar rempah kabsa (Durra)
1 kuib ayam
1 sudubesar garam
1 kg beras basmati Pusa
1.4 liter air
1 paket kecil rempah tumis
3 helai daun rempah tumis ( bay leaves)
sedikit saffron

cara:
1. tekan stir fry fry dan on. Masukkan minyak sapi, kemudian tumiskan bahan tumis dan bawang besar, masak sampai garing, masukkan rempah kabsa, kuib ayam dan saffron, kemudian masukkan bay leaves, tomato, air dan garam. akhir sekali masukkan beras
2. Tutup periuk dan tekan off. Tekan butang high pressure dan set selama 7 mint  dan tekan butang on. Bila dah masak, matikan (off)


SALSA
Bahan-bahan:
1 bawang besar
2 pokok ketumbar
5 cili padi
2 biji tomato
sebiji perahan lemon
 1 sudubesar garam
5 sudubesar gula

Cara : kisar semuanya


SALAD ARAB
1-2 biji timun jepun dipotong dadu
1-2 biji tomato dipotong dadu
1/2 perahan lemon
garam-lada hitam secukup rasa


AYAM BAKAR
1 sudubesar mixed spice
1/2 serbuk kunyit
1 sudubesar steak spice
1sudubesar lada hitam
2 sudubesar tomato sos
1 kiub ayam maggi
1 sudubesar sos tiram
1 sudubesar kicap cair kipas udang
4 ketul paha ayam

Cara:
1. Masukkan paha ayam dalam bekas dan campurkan semua bahan perapan dan gaul hingga sebati. Perap ayam lebih dari 1 jam. Susun ayam dalam periuk, tuangkan lebihan perapan tadi ke dalam periuk . Tutup penutup dan tombol ke arah pressure.
2. Set selama 7 min ke butang  high pressure dan tekan butang on
Selepas masak tekan butang off,  buangkan wap dan buka penutup.
3.Tukar pada stir fry, dan balik-balikan ayam sampai bertukar warna kekuning2an
dan air disejat kering. Nanti ayam akan bertukar ke kuningan dan effect caramelized disitu.
Hidangan ini untuk satu family (5-6  org ) siap.

credit resepi 

Friday, October 16, 2015

Bisnes aiskrim RM5000 part time





Ada berita baik bagi sesiapa yang mencari resepi untuk membuat aiskrim. Ada kaedah bagaimana menjana pendapatan sehingga RM5000 hanya membuat aiskrim homemade. Lagi menarik, teknik ini hanya boleh dibuat secara part time, tidak mengganggu kerja hakiki yang anda lakukan sekarang. Panduan dengan teknik, resepi, step-by-step dan proses yang perlu dilalui daripada A - Z.

Jom tengok sikit macamana buat aiskrim homemade rasa 5 bintang.:




Aiskrim buatan sendiri - memberi kelebihan dari segi margin profit keuntungan dan juga pengolahan pelbagai jenis perisa. Bahan yang diguna amat mudah didapati.

Berikut adalah antara perkara penting dalam panduan bisnes aiskrim :


http://www.muhasabahtrading.com/BisnesAiskrim



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...